Londra'da Ersin Tatar'ın konvoyuna saldırı!

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra’da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum ve Yunan öğrencilerin sözlü saldırısına uğradı. Provokatörler, "Türklere ve Tatar'a ölüm, Türkiye Kıbrıs'tan dışarı" sloganları attı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 21:59
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra’da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum ve Yunan öğrencilerin sözlü saldırısına uğradı. Londra’da bulunan Kings College'de Kıbrıs konusuyla ilgili olarak konferans için giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum ve Yunan provokatörler tarafından protesto edildi.

ERSİN TATAR'A RUM VE YUNAN PROVOKATÖRLERDEN SALDIRI!

Öte yandan, olay yerinde bulunan Türklerin ise protestoya karşılık verdiği öğrenildi. KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Aydın Akkurt, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Londra'da Kings College'de Kıbrıs konusuyla ilgili olarak konferans vermeye giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın konvoyuna Rumlar ve Yunanlılar saldırdı.  Yunan bayrakları taşıyan Rumlar ve Yunanlılar "Türklere ve Tatar'a ölüm, Türkiye Kıbrıs'tan dışarı" naraları attılar.  Olay yerinde bulunan Türkler saldırıya karşılık verdi.  İçimizde bulunan bazı çevreler de, Rumlar gibi "Tatar'ın Londra'da ne işi var" diye bağırıyor.”