“Lavrov, Budapeşte Memorandumu hakkında yüzsüzce yalan söyledi”

Ukrayna politikacı Yevgeniy Marçuk, Lavrov’un “kimsenin belgenin orijinaline bakmayacağını ümit ederek gazetecileri yüzsüzce aldattığını” ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 10:04
https://www.qha.com.tr/

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Budapeşte Memorandumu ile ilgili açıklamasının yüzsüzce bir yalan olduğu ifade edildi.   Konuyla ilgili açıklama yapan Donbas’taki çatışmayı çözmeye yönelik Üçlü Temas Grubu’nun güvenlikten sorumlu alt grubunda Ukrayna temsilcisi, Ukrayna’nın eski Başbakanı, eski Savunma Bakanı ve Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin eski Sekreteri Yevgeniy Marçuk, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un gazetecilere yalan söylediğini belirtti.   Yevgeniy Marçuk, “Budapeşte Memorandumu’nun metnine bakın ve 2. Maddesini okuyun. Maddede, belgeyi imzalayanların “yükümlülüklerini" tastik ettiği bildiriliyor. Ukrayna’ya karşı hiçbir zaman, her hangi bir tür silah (yani sadece nükleer değil) kullanılmayacağı ile ilgili yükümlülüklerini de tasdik ettiği belirtiliyor” diye kaydetti. 

164492

Marçuk, Sergey Lavrov’un “kimsenin belgenin orijinaline bakmayacağını ümit ederek gazetecileri yüzsüzce aldattığını” ifade etti.   Daha önce işgalci devlet Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’nın Euromeydan eylemlerine müsaade ederek Budapeşte Memorandumu’nu ihlal ettiği iddiasında bulundu.  Ayrıca Lavrov, Ukrayna’nın Budapeşte Memorandumu'nun yanı sıra “ırkçı, Neonazi, zenofobik eğilimleri teşvik etmeme” yükümlülüğünü de üstlendiğini, Euromeydan olaylarının ardından meydana gelenlerin söz konusu yükümlülüklerin kaba ihlali olduğunu ileri sürdü.