Kuzey Kore'den NATO'ya tehdit!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, NATO'nun Kuzey Kore'yi hedef alan açıklamalarına devam etmesi halinde ittifakın trajik sonuçlarla karşı karşıya kalabileceğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:05
https://www.qha.com.tr/

İsmi açıklanmayan bir Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 6 Ekim 2024 tarihinde yaptığı bir açıklamada NATO'nun Kuzey Kore ve Rusya arasındaki askeri iş birliğine ilişkin açıklamasını kınayarak düşmanca açıklamaların devam etmesi halinde ittifakın "trajik sonuçlarla karşı karşıya kalabileceğini" öne sürdü.

NATO'YA UCUBE BENZETMESİ

Bakanlık Sözcüsü, “Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) aşırı çifte mantığı ve çifte standartlarıyla ortaya çıkan bir ucube olan NATO, bir an önce tarihin çöplüğüne atılmalıdır” başlığı altında yaptığı açıklamada NATO'nun bağımsız egemen ülkeler arasındaki meşru iş birliğine iftira attığını ve Ukrayna krizinin özünün çarpıtıldığını iddia etti. Kuzey Kore resmî haber ajansı tarafından yayımlanan açıklamada NATO tarafından yapılan bu tür suçlamaları kınadıklarını belirten sözcü, yeni NATO Genel Sekreterinin Ukrayna ziyaretine de değindi. Sözcü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

NATO'nun yeni Genel Sekreterinin Ukrayna ziyaretiyle aynı zamana denk getirilen açıklamanın yayınlanması (Kuzey Kore ile Rusya arasındaki iş birliğini eleştiren), NATO'nun, patronunun Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca politikasından yararlanmakla yetinmeyerek, Kuzey Kore karşıtı çatışma cephesinin ilk siperinde yer alacağını açıkça göstermektedir.

NATO'NUN VARLIĞI JEOPOLİTİK TRAJEDİ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ!

NATO'nun ABD'nin hegemonya hırsının bir ürünü olduğunu, çifte standartlı yapısıyla gerilimi ve savaşı tırmandırdığını söyleyen sözcü, NATO'nun hala varlığını sürdürmesinin "jeopolitik trajedi" olduğunu öne sürdü. Sözcü, NATO'yu tehdit ederek Kuzey Kore'nin hedef alındığı söylemlerin devam etmesi halinde sonuçlara katlanacağını vurguladı. Açıklamada ayrıca şunlar dile getirildi:

NATO, Kuzey Kore'nin onurunu, egemenliğini, güvenliğini ve çıkarlarını ihlal etmek için yoğun çaba göstermeye devam eder ve ısrarla ona karşı düşmanca bir politika izlerse, ABD'yi körü körüne takip eden NATO, bunun yol açacağı trajik sonuçlardan tamamen sorumlu tutulacaktır.

NATO'NUN YENİ GENEL SEKRETERİ MARK RUTTE'NİN İLK DURAĞI UKRAYNA OLDU

1 Ekim 2024 tarihinde NATO Genel Sekreteri olarak göreve başlayan Mark Rutte, yurt dışına ilk ziyaretini 3 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna'ya gerçekleştirdi. Rutte, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüştü. 

Mark Rutte, basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada "Ukrayna'nın kazanmasını sağlamanın önceliği olduğunu" vurguladı. Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda NATO'nun destek sağlamasının yollarını ele alan Rutte, konuşmasında "Ukrayna NATO'ya her zamankinden daha yakın ve siz İttifakımızın bir üyesi olana kadar bu yolu izlemeye devam edeceğiz. Bu günü dört gözle bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, NATO sizin ve bizim güvenliğimiz için Ukrayna'nın yanındadır." ifadelerini kullandı.