Kuzey Kore'den Japonya'ya "nükleer bulut" tehdidi

Pyongyang, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin kendilerine yönelik tutumunun, Japonya'ya "nükleer bulutlar" getirecek bir "intihar eylemi" olacağını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 17:15
https://www.qha.com.tr/

Kuzey Kore, Japonya'nın, liderleri Kim Jong-un'a nükleer programdan vazgeçmesi yönünde baskı yapmaya son vermesini isteyerek, çok sert bir uyarıda bulundu. Pyongyang, bu tutumun Japonya'ya "nükleer bulutlar" getirecek bir "intihar eylemi" olacağını iddia etti.

160023

Kuzey Kore Resmi Haber Ajansı'nda (KCNA) yayınlanan açıklamada, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, yalnıza politik kazanç sağlamak adına Kuzey Kore'ye baskı yapmakla suçlandı. Açıklamada, "Japonya'nın Kore Yarımadası'ndaki gerginliği teşvik eden bu tür patırtıları, Japon adalarına nükleer bulutlar getirecek bir intihar eylemi olma özelliğini taşıyor. Kimse bu tür tehlikeli faaliyetlerin nükleer savaşa yol açıp açmayacağını tahmin edemez. Böyle bir durum meydana gelirse tartışmasız Japon adaları alevler tarafından yutulacaktır." ifadelerine yer verildi.  

Abe'nin, Kuzey Kore'nin zorla silahsızlandırılması yönünde Birleşmiş Milletler'de gerçekleştirdiği konuşmanın ardından gelen bu sert açıklamanın bölgede tansiyonu daha da arttırması bekleniyor. Söz konusu konuşmada Abe, "Bu tehdit, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir tehlike içeriyor. İnkâr edilemez bir şekilde acil durum meselesidir. Yıllardır gayretli bir biçimde üzerine gittiğimiz silansızlandırma çabalarını, Kuzey Kore adeta sırıtarak önemsemiyor. Kuzey Kore'nin tüm nükleer ve balistik füze programından kanıtlanabilir, geri döndürülemez ve tamamiyle olacak şekilde vazgeçmesini sağlamalıyız." ifadelerini kullanmıştı.