Kuzey Kore'de 1,4 milyon genç orduya başvurdu

Kuzey Kore, artan gerilimlerle birlikte 1,4 milyon gencin orduda yer almak için başvurduğunu duyurdu. Kore Yarımadası'ndaki gerginliklerin önümüzdeki günlerde tırmanabileceği endişeleri var.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 17:24
https://www.qha.com.tr/

Kuzey Kore son günlerde artan gerilimler dolaysıyla yaklaşık 1,4 milyon gencin orduya katılmak veya yeniden askere dönmek için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Devletin resmî medya organı Kore Merkez Haber Ajansında (KCNA) yer alan 16 Ekim 2024 tarihli haberde, bu gençlerin "devrimci silahlarla düşmanı yok etmek için kutsal bir savaşta" yer almak istedikleri belirtildi.

BÖLGEDE TANSİYON ARTIYOR

Geçen hafta Kuzey Kore, Güney Kore’nin insansız hava araçları ile Pyongyang üzerinde eylemlerde bulunduğunu iddia etti ve bazı karayolu bağlantılarını bombaladı. Kuzey Kore medyası, 14 ve 15 Ekim tarihlerinde gençlerin orduya katılma isteğiyle bir araya geldiği görüntüler yayımladı. 

Aynı zamanda Güney Kore, ABD, Japonya ve diğer sekiz ülke, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların denetlenmesi amacıyla yeni bir uluslararası gözlemci kurum kurdu. Bu kurum, Kuzey Kore'nin yaptırımları ihlal etme eylemlerini takip edecek. 

KORE'DE KAYGILAR ARTIYOR

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un, iç ekonomik sorunlar nedeniyle artan baskılarla karşı karşıya olduğu ve bu nedenle Güney Kore ile olan gerilimi artırarak iç birliği sağlamaya çalıştığı belirtiliyor. Uzmanlar bu bağlamda, Kore Yarımadası'ndaki gerginliğin önümüzdeki günlerde daha da tırmanabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.