Küstah Rus gençten Türklere hakaret!

İstanbul’da bir markette alışveriş yapan iki Rus genci, kendi aralarında yaptıkları sohbette Türklere hakaret etti. İki Rus genci Türklerden “Çurki” diye bahsetti. “Çurki” Rusça’da Türklerin aptal olduğunu niteleyen bir aşağılama kavramı. Rus gençler Türklere hakaret ettiği sırada markette bulunan Ukraynalı savaş mağdurları, iki Rus gence tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 11:33
https://www.qha.com.tr/

Rus gençlere tepki gösteren Ukraynalı savaş mağduru bir kadın, Türklere bu şekilde hakaret edemeyeceklerini söyledi. Rus genci bütün küstahlığıyla savaş mağduru kadına, Türkleri sevip sevmediğini sordu. Ukraynalı savaş mağduru kadın, Rusların gerçek yüzünü ortaya çıkarır bir şekilde Türkleri sevdiğini; Rusların ise kendilerinden başka kimseyi sevmediğini söyledi.

???? İstanbul'da küstah Rus gençten Türklere hakaret... Ukraynalılar, Rus gence haddini bildirdi! ????https://t.co/OUZD00dBaS pic.twitter.com/qBpHnHILmx

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) December 15, 2022

UKRAYNALI SAVAŞ MAĞDURLARI KÜSTAH RUS GENCE HADDİNİ BİLDİRDİ!

Ukraynalı savaş mağduru kadın, suçu yokmuş gibi tartışmayı sürdürmeye devam eden küstah Rus gencine Türklere hakaret etmesinin bütün bir ulusa hakaret etmesi olduğunu vurguladı. Öte yandan, Ukraynalı savaş mağduru genç erkek, Rus gence “neden Rusya’da olmadığını” sordu. Küstah Rus genci, Rusya’dan savaş gitmek istemediği için kaçtığını söyledi. Tepkinin büyüdüğünü fark eden Rus genci, çıkışa doğru yöneldi.

RUSLAR GİTTİĞİ HER ÜLKEDE AYNI!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi neticesinde ülkesinden kaçan Rusların gittikleri ülkelerde bu tarz kamu düzenini bozan, hukuk dışı davranışlar sergilediği bir gerçek. Bu durum, ünlü Fransız tarihçisi Jules Michelet’in 1863 yılında Ruslarla ilgili yapmış olduğu şu tespiti akla getiriyor:

“Rusya’da hukuk yoktur. İmparatorun 60 ciltte toplattığı kanunlar gülünçtür. Orada bütün hukuk öyle bir esasa dayanır ki, bu keyfiyet onları hukuk olmaktan çıkarır. Orada ‘iyi’ mukadderata hakim olanın arzusuna uyandır; ‘fena’ da ancak buna uymayandır”