KTMM’nin eski üyesi, Ukrayna bayrağı için yargılanıyor

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 13:25
https://www.qha.com.tr/

Akmescit’in Jeleznodorojnıy Bölge Mahkemesi’nde bugün 27 Mart tarihinde, Akmescit Gagarin Parkı’nda 9 Mart tarihinde Ukraynalı şair Taras Şevçenko´nun doğumunun 201. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe katılan Kırım Tatar Milli Meclisi’nin eski üyesi Kurtseit Abdullayev hakkında açılan davanın duruşması yapıldı.

Kurtseit Abdullayev, miting düzenleme kurallarını ihlal etmekle ve polis tarafından “yasak sembol” olarak nitelendirilen Ukrayna bayrağını kullanmakla suçlanıyor.

Akmescit’in Jeleznodorojnıy Bölge Mahkemesi, 27 Mart tarihinde yaptığı duruşmada Kurtseit Abdullayev’in, davayı incelemek için süre verilmesi ile ilgili dilekçesini kabul etti ve duruşmayı 30 Mart saat 10.00’a erteledi. Abdullayev’in avukatı Cemil Temişev bugün yapılan duruşmaya katılmadı.

Davanın idari protokol ile ilgili olduğunu kaydeden Kurtseit Abdullayev, QHA’ya yaptığı açıklamada, “Akmescit Gagarin Parkı’nda 9 Mart tarihinde Ukraynalı şair Taras Şevçenko´nun doğumunun 201. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte elimde Ukrayna bayrağı vardı, polis görevlileri bununla ilgili tutanak düzenledi. Ve bugün duruşmanın yapılması gerekiyordu” dedi.

Yasaya aykırı davranışta bulunmadığını ifade eden Abdullayev, “Rusya Federasyonu Anayasası ve Kırım Anayasası’nın neredeyse tümünü inceledim, yasalardan herhangi birini ihlal ettiğimi fark etmedim. Neyle suçlanabileceğimi, hangi yasaları ihlal ettiğimi söylenebileceğini tahmin edemiyorum. Bir vatandaş olarak kendi fikrim, kendi görüşüme sahip olmaya hakkım var. Ben hiçbir çağrıda bulunmadım, bundan dolayı endişelenmiyorum” diye kaydetti.

Kurtseit Abdullayev, “Nasıl bir ceza verilebilir? Emekliliğe yakın yaştayım, param yok, devlet bana henüz ödeme yapmıyor. Sokakları süpürmeye niyetli değilim, cezaevinde 15 gün geçirmek daha kolay, ayrıca orada ücretsiz olarak yemek veriliyor” diye devam etti.

Polis, 9 Mart tarihinde Akmescit Gagarin Parkı’nda Ukraynalı şair Taras Şevçenko´nun doğumunun 201. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlik organizatörü Leonid Kuzmin ve etkinlik katılımcısı Vildar Şukurciyev, Aleksandr Kravçenko olmak üzere 3 kişiyi gözaltına aldı.

Akmescit’in Jeleznodorojnıy Bölgesi Mahkemesi, 12 Mart tarihinde ilgili miting katılımcılarının davasını incelendi ve aktivistlere 40'ar saat ıslah çalışmaları cezası verdi.