KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal Eskişehir'de coşkuyla karşılandı

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Rus esaretinden kurtulduktan sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti kapsamında, Eskişehir'deki Kırım Tatar diasporası tarafından coşkuyla karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 12:31
https://www.qha.com.tr/

Yakın zamanda Rus esaretinden kurtulan Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, serbest bırakıldıktan sonra gerçekleştirdiği ilk Türkiye ziyareti kapsamında, İstanbul, Gebze ve Ankara programı sonrasında 10 Ekim 2024 tarihinde Eskişehir'e gitti. Eskişehir'deki Kırım Tatar diasporası tarafından coşkuyla karşılanan Celal, Eskişehir Kırım Derneği üyeleri ve Kırım Ailesi çocuklarıyla bir araya geldi.

Eskişehir Kırım Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Kırım Ailesi çocukları tarafınan Eskişehir girişinde ellerinde Tarak Tamgalı Kırım Tatar bayrağı ile karşılanan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Eskişehir Kırım Derneğini ziyaret eden Celal, burada dernek üyeleri ile bir araya geldi. Derneğin faaliyeteri, Eskişehir'de yaşayan Kırım Tatar diasporasının çalışmaları hakkında bilgi alan Celal. Rus işgali altındaki Kırım'daki son durumu, Kırım Tatar siyasi tutsaklar ile cezaevlerinde uygulanan insanlık dışı muameleleri anlattı.

Celal, dernek ziyaretinin ardından kentte bulunan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzesi'ni ziyaret etti.