Kremlin: Çeçenistan Parlamentosu’nun tehdidi yasaya aykırı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 09:34
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Başkanı’nın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Çeçenistan Parlamentosu Başkanı Dukuvaha Abdurahmanov’un Meksika’daki partizanlara Rus silahlarının olası sevkiyatı ile ilgili açıklamasının Rusya mevzuatına aykırı olduğunu kaydetti.

Dmitriy Peskov, 26 Mart tarihinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Benzer açıklamalar Moskova tarafından kabul edilemez. Rusya Federasyonu’nun birimleri, yurtdışına özel malları sevk edemez ve onları satamaz. Mevcut mevzuatımıza göre bu imkansız” dedi.

Çeçenistan Parlamentosu’nun sitesinde yayınlanan Dukuvaha Abdurahmanov’un açıklamasını okumadığını ifade eden Peskov, açıklamada yer alan niyetlerin hayata geçirilmesinden söz etmek imkansız olduğunu belirtti.

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi'nin, ABD Devlet Başkanı Barack Obama’ya Ukrayna’ya ateşli silah yardımı yapma çağrısını içeren bildiriyi yorumlayan Dukuvaha Abdurahmanov, Çeçenistan Parlamentosu’nun resmi sitesinde 24 Mart tarihinde yayınlanan açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya silah yardımı sağlaması durumunda Çeçenistan’ın, Meksika’ya silah sevk etmeye başlayacağını kaydetti.

Abdurahmanov, “Ukrayna’ya silah sevkiyatını eşdeğer eylemde bulunmak için bir sinyal olarak nitelendireceğiz ve ABD tarafından ilhak edilen California, New Mexico, Arizona, Nevada, Utah, Colorado ve Wyoming eyaletlerinin bulunduğu toprakların hukuki statüsüne ilişkin tartışmaların yeniden başlatılması için Meksika’ya yeni silah sevkiyatına başlarız. Rusya, Meksika, ABD’de söz konusu eyaletlerin ABD’den ayrılması ve oraya partizanlar için silah sevk edilmesi konularının ele alınacağı konferanslar düzenleme hakkımızı saklı tutuyoruz” şeklinde konuştu.