Kovitidi, KTMM'ye nefretini kustu, Türkiye'yi suçladı

Kırımı işgal eden Rusya hükümetinin Kırım senatörü Olga Kovitidi, Kırım’a giden elektrik hattının kesilmesinden Türkiye’yi sorumlu tutarak çirkin ithamlarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 16:02
https://www.qha.com.tr/

Herson bölgesinde elektrik direklerinin patlatılması sonucunda Kırım'a elektrik veren hattın kesilmesinde, çirkin bir iftira ile Türkiye sorumlu tutuldu. Tuhaf iddia Lenta.Ru sitesinin haberine göre Rusya'nın Kırım Senatörü Olga Kovitidi tarafından ortaya atıldı. "Artık herkesin bildiği gibi Ukrayna’da bir “terör grubu” oluştu ve bu grubu finanse eden Türkiye ve bazı NATO üyesi ülkeler!” diye konuşan Kovitidi, Kırım’daki olayları ekonomi ablukası olarak görmediğini de söyledi.  Yalan ve iftirada sınırları aşan Kovitidi, Türkiye, ABD, bazı NATO üyesi ülkeleleri suçlayarak  Kırım Tatar Milli Meclisi’ne de çirkin iftiralarda bulunup, her zaman olduğu gibi, yine Kırım Tatarlarına nefretini birkez daha gösterdi.

21 Kasım tarihinde Kırım’a elektrik sağlayan tüm hatlardaki elektrik direkleri tahrip edildi. Bunun sonucu Kırım karanlığa gömüldü. İşgal edilen yarımadada acil durum ilan edildi.