Kosova Meclisinde yumruklar konuştu!

Kosova Meclisinde iktidar ve muhalefet üyeleri arasında kavga çıktı. Muhalefet vekilleri, Kosova Başbakanı Albin Kurti'ye kürsüdeki konuşması esnasında "yalancı" dedi. Ayrıca, Başbakan Kurti'nin üzerine yürüyen vekiller ile kabine üyeleri arasında kavga çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2023 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2023 14:21
https://www.qha.com.tr/

Kosova Meclisi, bugün iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasındaki kavgaya sahne oldu. Başbakan Albin Kurti, meclis kürsüsünde konuşma yaptığı sırada muhalefetten bazı vekillerin sözlü tacizine uğradı. Bunun üzerine mecliste durum gerildi.

KOSOVA MECLİSİNDE KAVGA ÇIKTI

Kosova'da bir süredir devam eden Sırbistan ile gerilimin düşürülmesi yönünde açıklama yapan Başbakan Kurti, Avrupa Birliği nezaretinde Sırbistan ile varılması planlanan mutabakata ilişkin konuşma yapıyordu. Başbakan Kurti'ye konuşması esnasında "yalancı" diyen muhalefet vekilleri ile kabine üyeleri arasında kavga çıktı. Yumruk yumruğa birbirine giren Kosovalı vekillerin kavgası gündem oldu.

Kavga, Kosova PDK Milletvekili Mergim Lushtaku'nun Başbakan Kurti'ye su atmasıyla alevlendi. Ardından Kosovalı bakanlar ile muhalefet vekilleri arasında arbede yaşandı.

Kosova Meclis Başkanı Glauk Konjufca, çıkan kavganın ardından oturuma bir süre ara vermek zorunda kaldı.