Kosova 34 bin Ukraynalı askerin eğitimine destek oldu

Kosova Savunma Bakanı Eyup Maqedonci, Interflex operasyonu kapsamında Birleşik Krallık ile birlikte Kosova Güvenlik Gücü'nün 34 bin Ukraynalı askeri eğittiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 12:15
https://www.qha.com.tr/

Interflex operasyonuna dahil olan Kosova, Birleşik Krallık ile birlikte Ukraynalı askerlerin eğitimine destek veriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kosova Savunma Bakanı Eyup Maqedonci, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askerleri ile Birleşik Krallık askerlerinin Ukraynalı askerleri eğittiğini hatırlattı. 

KOSOVA İLE BİRLEŞİK KRALLIK 34 BİN UKRAYNALI ASKERİ EĞİTTİ

Toplamda bu zamana kadar 34 bin Ukraynalı askerin eğitildiğini dile getiren Bakan Maqedonci, “Birleşik Krallık ile birlikte, Kosova da Interflex operasyonuna katılan bir ülke olarak, FSK eğitmenleri aracılığıyla Ukraynalı askerlerin eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Şu ana kadar bu operasyonda 34 bin asker eğitildi” bilgisini verdi.

INTERFLEX OPERASYONU NEDİR?

Interflex Operasyonu; Birleşik Krallık'ın girişimi ve Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Hollanda, Estonya, Letonya ile Litvanya'nın desteğiyle Rus saldırılarına karşı mücadele eden Ukraynalı askerlerin eğitilmesi amaçlanıyor.