Konya'da askerî eğitim uçağı düştü: 1 şehit

Konya'da 3. Ana Jet Üst Komutanlığında Türk Yıldızlarına ait askerî eğitim uçağı bugün öğle saatlerinde iniş esnasında düştü. Bir askerî personel ise şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 00:27
https://www.qha.com.tr/

Konya'da 3. Ana Jet Üst Komutanlığında Türk Yıldızlarına ait F-5 tipi askerî eğitim uçağı iniş sırasında düştü. 14 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen kazada pilotun paraşütle iniş yaptığı ve bölgeye çok sayıda kurtarma ekibinin sevk edildiği bilgisi verildi.

BİR ASKERÎ PERSONEL ŞEHİT DÜŞTÜ

Konya Valisi Vahdettin Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uçağın iniş esnasında askerî üs bölgesindeki şantiyeye düştüğünü bildirdi. Ayrıca Vali Özkan, o bölgede çalışan iş makinesi operatörü askerî personelin şehit olduğunu duyurdu.

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada ise "Konya'da, 14 Mart 2024 tarihinde, Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımızın eğitim uçuşu esnasında kaza kırıma uğraması sonucu, uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan Hv.İs.Uzm.Çvş. Ercan Güven şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

pic.twitter.com/RhOvtPMFtz

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) March 14, 2024