Kıyiv Büyükelçisi Bilgen, Ukrayna Savunma Bakan Yardımıcısı Pavlyuk ile görüştü

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Ukrayna Savunma Birinci Bakan Yardımcısı Oleksandr Pavlyuk'a tanışma ziyaretinde bulundu. İkili, işgalci Rusya'nın döşediği mayın temizleme konusunda Türkiye'nin destek olması masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 11:13
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın imzasıyla haziran 2023'te göreve gelen Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, 15 Ekim 2023 tarihinde göreve başladı. Ukrayna'daki nezaket ve tanışma ziyaretlerini sürdüren Büyükelçi Bilgen Savunma Bakan Yardımcısı ile görüştü.

BÜYÜKELÇİ BİLGEN UKARYNA SAVUNMA BAKAN YARDIMCISINA TANIŞMA ZİYARETİNDE BULUNDU

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, 24 Kasım 2023 tarihinde Ukrayna Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı Korgeneral Oleksandr Pavlyuk'a tanışma ziyaretinde bulundu. Görüşmede, işgalci Rus ordusunun Ukrayna topraklarına döşediği mayınların temzilenmesi konusu ele alındı.

"UKRAYNA EN ÇOK MAYIN DÖŞENEN ÜLKE"

Bakan Yardımcısı Pavlyuk, Türkiye'nin mayın temizleme konusunda destek olabileceğine işaret ettiği konuşmasında, "Ukrayna şu anda dünyada en çok mayın döşenen ülke; 174 bin kilometrekarelik alan potansiyel olarak kirlenmiş durumda. Bunların 14 bini su kütleleridir. Rusya bomba atmaya devam ediyor; bu sadece Ukrayna için değil, Karadeniz'e erişimi olan tüm ülkeler için de bir tehdit. Bu nedenle ortak güvenliğimiz doğrultusunda işbirliğini umuyoruz" ifadelerini kullandı. 

"UKRAYNA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ KOPMAZ BAĞ SAVAŞTAN ÖNCE KURULMUŞTU"

Büyükelçi Bilgen ise Türkiye'nin 6 Şubat 2023'te yaşadığı Kahramanmaraş Depremleri'nden sonra Ukrayna'nın gönderdiği yardımlara ve desteklere dikkat çekerek teşekkür etti. Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik tutumuna vurgu yapan Bilgen, "Ukrayna halkıyla aramızdaki sıcak bağ kopmaz ve bu bağ savaştan çok önce kurulmuştu. Toprak bütünlüğünüze ve egemenliğinize tartışmasız saygı duyuyoruz. Bu ilkeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.