Kırımoğlu ve Lutsenko, Türkiye Adalet Bakanlığı’nı ziyaret etti

Kırımoğlu ve Lutsenko'nun Türkiye Adalet Bakanlığı'ndaki görüşmeleri esnasında ele alınan esas konu Rusya’nın deniz hukuku normlarını ihlalleri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 23:26
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko ve Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun başkanlığındaki Ukrayna heyeti, bugün 26 Eylül tarihinde Türkiye Adalet Bakanlığı’nı ziyaret etti.   Ukrayna heyetinde bulunan Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andey Sibiga’nın bildirdiğine göre Ukrayna heyeti Türkiye Adalet Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek bir dizi konuyu ele aldı.   Görüşme esnasında masaya yatırılan esas konu uluslararası deniz hukukun Rusya tarafından düzenli ihlallerine son vermeye yönelik işbirliği ve hukuki etkileşim meseleleri oldu. Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, işgalci devlet Rusya Federasyonu’nun Kerç köprüsünü inşa etmesinin yasa dışı olduğunu, denizciliği sınırlandırdığını ve Karadeniz bölgesinin ekolojisini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Daha önce Ukrayna heyetinin Anıtkabiri ziyaret ettikten ve Atatürk anıtına çiçek bıraktıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile bir araya geldiği bildirilmişti. Görüşme esnasında terör ve aşırıcılıkla mücadele, iki devlet arasında bölge savcılıkları düzeyinde işbirliği ve Rusya kaynaklı yasa dışı Kırım ile deniz bağlantısı konuları konuşuldu.

Bilindiği gibi Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı Gündüz Mammedov, bugün 26 Eylül'de Kırım Derneği Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Rus işgali altındaki Kırım’da yaşananları  değerlendirdi.