Kırımoğlu ve heyeti, Ukrayna Büyükelçisi Bodnar ile görüştü

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyet, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti. Görüşmede, Rus işgali altındaki Kırım ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki son durum ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 15:49
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara'daki resmi temaslarına devam ediyor. Dün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Kırımoğlu ardından Kırım Derneğinin Genel Merkezini ziyaret etti.

???? Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyet, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti ???? https://t.co/VHkmqV0o3z pic.twitter.com/o5vibb6tG7

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) February 22, 2023

KIRIMOĞLU, UKRAYNA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VASIL BODNAR'I ZİYARET ETTİ

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov ile birlikte bugün Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Ukrayna Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Denis Zolotarov, Kırımoğlu ve heyet ile görüşme gerçekleştirdi.

Kırımoğlu, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile yaptığı görüşmede, Rus işgali altındaki Kırım ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın son durumunu ele aldı.

6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİNİN SONUÇLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Kırımoğlu ve Bodnar, görüşmede 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin sonuçlarını ele aldı. Büyükelçi Bodnar, 11 ilde etkisini gösteren depremlerde 6 Ukraynalının hayatını kaybettiğini bildirdi. Öte yandan görüşmede, Ukrayna'nın Türkiye'ye gönderdiği insani yardımlar da ele alındı.