Kırımoğlu ve heyeti, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü ile görüştü

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyeti, Ankara'da Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü ile bir araya geldi. Görüşmede, Kırım Tatarlarına Türkiye'de uzun dönem ikamet izni ve bu kapsamda Kırım Tatarlarının Türkiye'de yaşadığı sorunlar ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 15:30
https://www.qha.com.tr/

Esma KASAR

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, başkent Ankara'da resmi temaslarda bulunmaya devam ediyor. Kırımoğlu, dün Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığını (TİKA) ardından Türk Ocakları Genel Merkezini ziyaret etti.

Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüştü. Görüşmede, Rus saldırıları nedeniyle Türkiye'ye gelen Kırım Tatar sığınmacıların durumu ele alındı. Ardından Kırımoğlu ve Kırım Tatar heyeti, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi. Kırım Tatar heyeti, bakanlar ile Kırım Tatarlarına uzun dönem ikamet izni ve çalışma izni konularını görüştü. 

KIRIMOĞLU VE HEYETİ, GÖÇ İDARESİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, ardından İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına geçerek, burada Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü ile bir araya geldi.

Kırımoğlu'na ziyaret kapsamında; Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov, Kırım Ailesi Merkezi Başkanı Anife Kurtseitova, Evkaf Vakfı Başkan Yardımcısı Aliye Çıtak ve Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar eşlik etti.

Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı topyekun savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Kırım Tatarlarının sorunları ele alındı. Özellikle, Kırım Tatarlarına uzun dönem ikamet izni verilmesi toplantının ana gündem maddeleri arasında yer aldı. Görüşmede, Kırım Tatarlarına verilen uzun dönem ikamet izninin yanında çalışma izni ve sağlık sigortası dahil olmak üzere Kırım Tatarlarının Türkiye’de karşılaştığı sorunların ele alındığı aktarıldı.