Kırımoğlu: “KTMM’nin elinden alınan tüm mülk, Kırım işgalden kurtarıldıktan sonra geri alınacak”

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, işgalci yönetiminin el koyduğu KTMM mülklerinin Kırım’ın Rus işgalinden kurtarıldıktan sonra geri alınacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2018 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 16:44
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, işgalcilerin sözde kamulaştırdığı Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) mülkiyetinin işgalcilerin Kırım’dan kovulduktan sonra geri alınacağını ifade etti.

 

"HER ŞEY GERİ ALINACAK!"

 

Rus işgalcilerin KTMM mülklerini gasp etme girişimlerini yorumlayan Kırımoğlu, “Mülkiyetinin büyük kısmı, çoğunlukla Türkiye, ABD ve Romanya’da yaşayan soydaşlarımızın bağışlarıyla alınmıştı. Onlar Kremlin kuklaları için değil, kendi halkının temsilci organı için bağış yapmışlardı. Uluslararası mahkemelerde kuklalar değil Rusya davalı olacak. Bizden ne alırlarsa alsınlar, içimiz rahat. Kırım’ı işgalden kurtardıktan sonra her şey geri alınacak.” dedi.

 

"KIRIM'DA KENDİ PARAMLA ALDIĞIM EV BİLE VAKFA AİT"

 

İşgalcilerin el koydukları mülklerin Kırım Vakfı’na ait olduğunu ifade eden Kırımoğlu, “İşgalciler yüzsüzlükle ‘her şey Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na ait’ diye iddia ediyor. Tüm mülkiyet Kırım Vakfı üzerine kayıtlı. Benim kendi paramla aldığım aile evim bile vakfa devredilmişti. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kırım’da hiçbir mülkiyeti yok. Kırım Vakfı ise 1995’te Kırım Tatar Milli Kurultayı tarafından kurulmuştu.” diye belirtti.

 174579

Daha önce Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın işgalci yönetiminin, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin yarımadadaki mülkiyetini Kremlin kontrolündeki sözde Kırım Müslümanları Dini İdaresine devretmeyi planladığını bildirilmişti.