Kırımoğlu, Kanada Başbakanı ile bir araya geldi

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya gelerek Kanada’nın Ukrayna’ya gösterdiği desteğin önemli olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 19:30
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kanada’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi’nin Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, 19 Mayıs tarihinde yapılan görüşme sırasında Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Justin Trudeau’e Kanada’nın Ukrayna’ya gösterdiği desteğin önemini hatırlattı.   Bunun dışında Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kanada Uluslararası Ticaret Bakanı Christina Freeland ile bir araya geldi. Ziyaret çerçevesinde Kırımoğlu, ayrıca Ukrayna’nın Kanada Temsilcisi Andrey Şevçenko ile birlikte Kanada Senatosu Dışişleri Komitesi’nin toplantısına katıldı.

19 Mayıs sabah saatlerinde Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kanada Yerli Halklar Ulusal Meclisi Başkanı Perry Bellegarde ile kahvaltı sırasında görüştüğü bildirilen açıklamada, “Kanada’nın yerli halklarının lideri, Kırım’ın köklü halkını desteklediklerini ve Rusya’ya yönelik yaptırım politikasının gevşememesi için Kanada’nın resmi çevrelerine baskı uygulamaya devam edeceklerini kaydetti” diye belirtildi.   Kırımoğlu ise, Perry Bellegarde’ni gelecekte Ukrayna’yı ziyaret etmeye davet etti.     Daha önce Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kanada’ya ziyaret gerçekleştirdiği bildirilmişti. Kırımoğlu’nun Kanada’da, Kırım Tatar soykırım kurbanlarını anma etkinliklerine katılması bekleniyor.