Kırımoğlu, işgalden kurtarılan Kırım’a ilk kimin gireceğini açıkladı

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu, Kırım Tatar taburundan bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 11:30
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Herson bölgesinde kurulan Kırım Tatar taburu ile ilgili açıklamada bulundu.

QHA’ya konuşan Kırımoğlu, Kırım Tatar taburunun amaç ve görevlerinden söz etti. Kırımoğlu, “Bu bir savunma taburu. Bu tabur, topyekun savaş açacak kadar büyük değil, savunma amaçlı. Bu tabur, durumun hassas olduğu Herson bölgesinde Ukrayna'nın varlığını arttırmak amacı ile kuruldu. (Kırım işgalden) kurtarıldıktan sonra bu tabur, herhalde, Kırım’a ilk girecek birliklerin arasında.

Kırım’ı Rusya’nın işgalinden kurtarmak için Kırım Tatar taburu tarafından askeri operasyonların yapılıp yapılmayacağına sorusuna cevaben Kırımoğlu, “Biz, Kırım’ın kurtarılmasının savaş yoluyla olmamasına göre hareket ediyoruz. Çünkü bu yol, ilk olarak, Kırım Tatarlarının zarar görmesine neden olur” diye konuştu.

Daha önce Kırım’ın sivil ablukası Koordinatörü Lenur İslâmov, kurulmakta olan Kırım Tatar taburunun Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı olacağını açıklamıştı.