Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu ile görüştü

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile Türkiye'nin Kırım Tatarlarına desteği başta olmak üzere küresel ve bölgesel meseleleri görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 21:23
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bugün Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile bir araya geldi.

Görüşmede, Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov da yer aldı.

Görüşmede hem Rus saldırıları altındaki Ukrayna’nın hem de Rus işgalindeki Kırım’ın son durumu istişare edildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, görüşmede Rusya’nın Ukrayna'nın tamamına karşı işgal girişimi ve saldırıları hakkında açıklamada bulundu. Topçu, "Türkiye, bölgemize ve dünyaya zarar veren bu savaşın, adil bir barış ile sonlanması için gayret ve çabasını her platformda muhataplarına açıkça ifade etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yalçın Topçu, Türkiye’nin, Ukrayna’nın Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğini ifade etti. Topçu, Türkiye’nin hem tahıl anlaşması hem de iki ülke arasındaki esir değişimi ve insani yardımlar konusunda diplomasi yürütmekte olduğunun altını çizdi.