Kırımoğlu: "AB, Rusya’ya yaptırımları hafifletebilir"

Kırımoğlu, Kiev'de düzenlenen “Kırım’ın Geleceği” forumuna katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 16:06
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları hafifletebileceğine dikkat çekti.

Kiev’de düzenlenen “Kırım’ın Geleceği” forumunda konuşan Kırımoğlu, “Yaptırım konusu, kilit bir konu. Ama yaptırımların hafifletilme ihtimali var. Uluslararası toplumu, kilit kararların önemi konusunda ikna etmek için Kırım’ın işgalinden sonra yurtdışına 60’tan fazla ziyaret gerçekleştirdim” dedi.

Kırım’ın askeri yolla geri kazanılmasının Ukrayna için kabul edilemez bir yol olduğunu kaydeden Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi heyetinin, devamlı olarak yaptırımları birleştirme meselesini ortaya koyduğunu, çünkü Minsk anlaşmalarında Kırım’ın işgali ile ilgili bir maddenin bulunmadığını bildirdi.

“Rusya, tüm uluslararası anlaşmaları ve uluslararası hukuk normlarını ezip geçti. Rusya-Gürcistan savaşından sonra komşumuzun hayli garip davrandığı belli idi. Şöyle bir işaret var: Rus pasaportlarının dağıtıldığı yerlerden daha sonra Rus tankları geçiyor” diye konuştu.

Kiev’de bugün, 30 Mayıs tarihinde “Kırım’ın Geleceği” uluslararası gençlik forumu çalışmalarını başladı. Forumun Koordinatörü Gülnara Muratova, etkinlik organizatörlerinin foruma katılmak isteyen Kırım Tatar gençlerinden 400’e yakın başvuru aldığını, onların arasında foruma katılmak için Ukrayna’nın farklı bölgelerinde ikamet eden Kırım Tatarları ve dünyanın farklı ülkelerindeki Kırım Tatar diasporalarının temsilcileri olan 200 katılımcı seçildiğini belirtti. Kiev’in Bratislava hotelinde düzenlenen “Kırım’ın Geleceği” forumu, 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek.