"Kırım Tatarları ezelden beri Rusya'ya güvenmiyor"

Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı Lenur İslamov, sahte Kırım Tatar sivil toplum teşkilatları oluşturarak Kremlin'in halkı kandırmaya başaramayacağından emin.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 09:37
https://www.qha.com.tr/

Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı Lenur İslamov, Kırım Tatarlarının Rusya'ya hiçbir zaman güvenmediklerini ifade etti.

QHA muhabirine açıklamalarda bulunan İslamov, , "Abraham Lincoln, bir insanı uzun süre, bir grup insanı ise daha da uzun süre kandırmanın mümkün olduğunu, fakat bir halkı kaldıramayacağınızı söylüyordu. Kırım Tatar halkı uzun süre önce kimin doğru söylediğini anladı. Bu Ukrayna ile alakalı değil, Sovyet Birliği ve halefi olan Rusya ile Kırım Tatarlar arasındaki ilişkiler söz konusu. Tarihi olarak aramızda her zaman güvensizlik vardı" dedi.

 156239

Yakın zamanda Moskova'da güya Kırım Tatarlarıyla ilişkili bir sivil toplum teşkilatı resmi olarak kurulduğu ile ilgili çıkan haberleri yorumlayan İslamov, Kırım Tatarlarının artık Kremlin'in iki yüzlülüğünü uzaktan gördüklerini ifade ederek, "Orkestraya ne isim koyarsan koy, eğer müzisyenler yoksa, müzik de olmaz. Moskova'da altı bine yakın Kırım Tatarı yaşıyor. Orada iş hayatını devam ettiren ve Kırım'la ilişkilerini koparmayan insanlar var. Onlar şu an Kırım'da olan bitenleri çok anlıyor." diye belirtti.

İslamov'a göre, yeni oluşturan "birlik" Rusya tarafından işgal edilen topraklarda yaşayan Kırım Tatarlarının durumlarının iyi olduğu yanılsamasını yaratmak için kurulan bir diğer sahte örgüt.