Kırım 'sınırındaki' kontrol noktalarından biri kapatılabilir

Ukrayna’nın ana kısmı ile Rus işgali altında bulunan Kırım arasındaki idari sınırda faaliyet gösteren “Çaplınka” kontrol noktasının halk arasında talep görmediği ve ülkenin güvenliğini tehdit ettiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 11:40
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Temsilciliği, Ukrayna’nın ana kısmı ile Rus işgali altında bulunan Kırım arasındaki idari sınırda faaliyet gösteren “Çaplınka” kontrol noktasının kapatılmasını istiyor.

Konuyla ilgili QHA’ya konuşan Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Boris Babin, “Bu sadece benim fikrim değil, bu birçok devlet organının yaklaşımı. Bugün net yolsuzluk riskleri mevcut. Kaba hatlarla anlatmak gerekirse, örneğin bir kişi kontrol noktasından geçerken sınır görevlisinden yasadışı bir istekte bulunuyor ve dürüst birine denk geliyorsa, ret cevabı alınca 10 kilometre uzaklıkta bulunan komşu kontrol noktasına gidip sınırı ordan geçebilir” diye konuştu.

Halk arasında talep görmeyen kontrol noktasını bulundurmanın doğru olmadığını ifade eden Babin, “Açıkçası Çaplınka öncelikle yük taşımacılığı için düzenlendi çünkü o Arman Pazarı otobüs terminalinden uzak ve toplu talep görmüyor. Sınır çizgisinden geçenlere ilişkin istatistikler var. Ve Kalançakta rakam Çaplınka’dan çok daha büyük. Bu nedenle sırf Ruslar o noktayı devlet kontrol noktası olarak görüyor diye orada terminal inşa etmek... Onların mantığına göre hareket etmek iyi değil.” dedi.

Ukrayna’nın ana kısmı ile Rus işgali altında bulunan Kırım arasındaki idari sınırda Çongar, Çaplınka ve Kalançak olmak üzere 3 kontrol noktası faaliyet gösteriyor.