Kırım limanlarındaki trafik: Ortadoğu'ya tahıl, Türkiye'den narenciye

Uluslararası yaptırımlara rağmen Kırım'daki limanlar aracılığıyla Türkiye'den sebze ve meyve ithal edilirken, Ortadoğu'ya tahıl ihraç ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2014 14:04
https://www.qha.com.tr/

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Kırım Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Yuriy Yepanov, Kırım’ın limanları aracılığıyla Ortadoğu ülkelerine tahıl ihraç ettiğini bildirdi.

Yuriy Yepanov, “Bugün diğer ülkelerden ürünlerin ithal edilmesi için kullanılması gereken deniz limanları şimdilik daha çok ürün ihraç ediyor. Kırım’dan genelde tahıl ve arpa Suudi Arabistan, Irak ve diğer Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor” dedi.

Bugün Kırım’a gıda ürünlerinin çoğunun Ukrayna’nın ana kısmından ve feribot hattı üzerinden Rusya’dan sağlandığını belirten Yepanov, diğer ülkelerden de az miktarda gıda ürünlerinin ithal edildiğini söyledi.

Yepanov, “Türkiye’den narenciye, domates, bitkisel ürünler ithal ediliyor, ama küçük hacimde. Bunun ilk önce Avrupa Birliği’nin Rusya Federasyonu’na uyguladığı yaptırımlara bağlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ekim ayı itibarıyla Kırım’da mısır dahil olmak üzere 1,1 milyon tondan fazla tahıl ve baklagillerin toplandığı kaydedildi. Bu yıl toplanan rekoltenin geçen yılın verilerinden yüzde 74 daha fazla olduğu belirtildi.