Kırım’ın ilhakına karşı çıkan tek Rus milletvekiline baskı

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 16:00
https://www.qha.com.tr/

Rusya Devlet Duması, Kırım'ın ilhakına karşı çıkan tek milletvekili İlya Ponomaryov’un dokunulmazlığını kaldırma meselesini ele alabilir.

Rusya’nın Adaletli Rusya Partisi (Spravedlivaya Rossiya/СправедливаяРоссия) Başkan Yardımcısı Mihail Yemelyanov’un verdiği söz konusu bilgiyi, Devlet Duması Düzen Komitesi Başkanı Sergey Popov da doğruladı.

Rusya Başsavcılığı, Çarşamba günü Devlet Duması’na başvurarak Ponomaryov’un dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Ponomaryov ise, ona karşı ne gibi şikâyetlerin olduğunu bilmediğini kaydetti.

Günümüzde İlya Ponomaryov ABD’de bulunuyor. Ponomaryov, Rusya Federal mahkemesinin kendisine karşı uyguladığı yurtdışına çıkma yasağını iptal edene kadar yurtdışında kalmayı planladığını açıkladı.

Duma’da Rusya’nın Kırım ilhakına karşı çıktığı için ülkesinde ciddi baskılara uğrayan Ponomaryov, Skolkovo Fonu ile anlaşmayı gereken şekilde yerine getirmemekle suçlanarak 2,7 milyon ruble tutarında para cezasına çarptırıldı.

Söz konusu cezayı ödemeyi reddeden Ponomaryov’a karşı yaptırım uygulanacağı bildirildi. Örneğin, 11 Ağustos tarihinde mahkeme tarafından Ponomarov’a ülkeden çıkış yasağının uygulanacağına dair bilgi geldi.

Fakat o tarihte yurtdışında bulunan Ponomaryov, Rusya’ya dönmekten geçici olarak vazgeçti.

Adaletli Rusya Partisi'nden de çıkarılan Ponomaryov, “Rusya’yı terk etmeyi düşünmüyorum. Fakat rehin düşmek de istemiyorum. Mahkeme yoluyla bu konuyu çözmek lazım” dedi.