Kırım halkı, et yerine sebzeyi tercih etmeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2009 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2009 14:26
https://www.qha.com.tr/
Kırım sakinleri, bu yıl et ürünlerinden çok sebzeleri tercih etti. Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde ticaret ve tüketici haklarından sorumlu komitenin başkanı Svetlana Nemiroviç, 3 Aralıkta yapılan komite toplantısında bu yılın Ocak- Ekim döneminde Kırım’da kırmızı ve beyaz et tüketiminin ortalama %20 oranında düştüğünü kaydetti. Nemiroviç’in verdiği bilgilere göre söz konusu dönemde sucuk, salamın ve tütsülenen et ürünleri tüketiminin %30, şeker tüketiminin %15, yumurta tüketiminin %21 azaldığını belirtti. Öte yandan söz konusu dönemde patates tüketimi %75, sebze tüketimi %50, votka ve diğer alkollü içeceklerin tüketiminin %11 arttığı tespit edildi.Nemiroviç’e göre, et ürünleri talebinin azalamasının bu ürünlerin piyasadan çekilmesine yol açtı, bu da bazı ticari şirketlerin kapanmasına neden oldu.Osman BayramaliyevQHA