Kasparov: Ukrayna bayrağının Kırım'a çekilmesi Rusya'daki değişiklikler için umut olacak

Dünya satranç şampiyonu Garry Kasparov, Rusya'da değişim için yalnızca Kırım'ın işgalden kurtarılmasının umut verebileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 18:29
https://www.qha.com.tr/

Dünya satranç şampiyonu Garry Kasparov, Rusya'da değişim için yalnızca Kırım'ın işgalden kurtarılmasının umut verebileceğini söyledi. Kasparov, kurucusu olduğu Riga'da düzenlenen Özgür Rusya Forumu'nda önemli açıklamalar gerçekleştirdi.

Kasparov konuşmasında, "Ukrayna kazanana kadar Rusya özgür olmayacak! Sadece Sivastopol'da (Akyar) Ukrayna bayrağının çekilmesi, ülkemizde değişimlerin başlayacağına dair bize umut verecektir! Evet, Sivastopol'daki (Akyar) Ukrayna bayrağı Moskova'da otomatik rejim değişikliği anlamına gelmiyor ama böyle bir fırsata sahip olmamızın gerekli şartıdır" dedi.

ÖZGÜR RUSYA FORUMU NEDİR?

Özgür Rusya Forumu, Mart 2016'da Ivan Tyutrin ve Garry Kasparov tarafından kuruldu. Organizasyon Vilnius ve diğer şehirlerde konferanslar düzenledi. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn işgal girişiminden bu yana savaş karşıtı konferanslar tertip ediyor.

Garry Kasparov eski bir dünya satranç şampiyonu ve Rusya'daki muhalefet hareketinin aktif katılımcıları arasında yer alıyor. 2013 yılında Rusya'dan ayrıldı. Amerikan medyası da dahil olmak üzere aktif olarak Rus hükûmetine karşı ve Ukrayna'yı desteklemek için demeçler veriyor.