Japonya, Rusya'ya yaptırımları genişletti

Japon hükumeti, Rusya'ya insansız hava aracı, çelik ve alüminyum ihracatının durdurulmasını içeren yeni yaptırım paketini açıkladı. Rusya'ya yönelik kısıtlamaların, 7 Nisan'da yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 19:25
https://www.qha.com.tr/

Japonya Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, 7 Nisan'dan itibaren Rusya'ya insansız hava aracı, çelik ve alüminyum ihracatını durduracağını açıkladı. Rusya'ya yönelik ihracat kısıtlamaları arasında uzay, havacılık, gemi motorları, kazanlar, ekskavatörler, buldozerler, elektrikli cihazlar, optik cihazlar, optik borular, oyuncaklar ekipmanları yer alıyor.

JAPONYA'DAN RUSYA'YA YAPTIRIMI

Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna topraklarının tamamına karşı başlattığı işgal girişimi ve saldırıların ardındanJaponya, Rusya merkezli 94 kuruluş ve 48 vatandaşa karşı yaptırım uygulama kararı aldı. Halen söz konusu yaptırım listesinde 1000'i aşkın kişi ve kuruluş yer alıyor.

JAPONYA'DAN UKRAYNA'YA NAKDİ YARDIM

Öte yandan, geçen hafta, Japonya Başbakanı Fumio Kişida Ukrayna'yı ziyaret etti ve 5.5 milyar dolarlık yardım paketi imzaladı. Japonya ayrıca, karada konuşlandırılmış olan askeri teçhizat için Ukrayna'ya 30 milyon dolar sağlayacak.