İsveç'in Türkiye ile yürütülen NATO görüşmeleri askıya alındı

İsveç'in Türkiye ile yürütülen NATO görüşmeleri askıya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 20:44
https://www.qha.com.tr/

İsveç'in Türkiye ile yürütülen NATO görüşmeleri, peş peşe gerçekleştirilen PKK ve Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarının ardından Türkiye'nin tepkisi üzerine askıya alındı.

Tüm uyarılara ve tepkilere rağmen peş peşe terör ve Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına göz yuman İsveç'in Türkiye ile yürütülen NATO görüşmeleri askıya alındı. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye-İsveç görüşmelerine ara verildiğini duyurdu.

Türkiye'nin sınır güvenliğini tehlikeye atan bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına destek vermeyecekleri konusunda sözünde durmayan İsveç yönetimi, PKK yanı sıra Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim yakılması provokasyonlarına engel olmadı.

Türkiye, bu eylemlerin ardından tepkisini en üst düzeyde dile getirirken İsveç'in  Üçlü Madrid mutabakatındaki taahhütlerini yerine getirmediği müddetçe İsveç'in NATO üyelik sürecine onay vermeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

İSVEÇ NATO İÇİN UMUDUNU KAYBETMİYOR

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye ile yürütülen NATO görüşmelerine ara verildiğini duyurdu. İsveç Dışişleri Bakanı Billström  bu yaz aylarında, ittifaka katılmayı umduklarını açıkladı.

Ayrıca İsveç Dışişleri Bakanı, 11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek olan NATO zirvesine kadar üyeliğin gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.