İsrail Cumhurbaşkanı Ukrayna’yı destekliyor

İki Devlet Başkanı arasında verimli görüşmeler gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2015 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 10:37
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile buluştu.  Devlet Başkanları İsrail ile Ukrayna arasında geleneksel dostluk ilişkilerinin geliştirilmesini ve başka birçok konuyu ele aldı.

Taraflar ayrıca uluslararası problemlerin çözümünde iki ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesini de ele aldılar. Ukrayna Cumhurbaşkanı, İsrail Cumhurbaşkanı’na Donbas’taki durumu anlattı. İki konuşmacı da Minsk Anlaşmaları’na uyulması gerektiğini onayladı, ayrıca Kırım’ın en kısa sürede Ukrayna egemenliği altına dönmesi gerektiğini vurguladı.

Poroşenko: “Ukrayna ve İsrail şu dönemde ciddi sorunlarla karşı karşıya geliyor. Bu durumda en önemli amacımız kendi ülkemizi dış tehlikelerden korumaktır.” dedi.

İki ülke Başkanı da ticaret, ekonomik, bilimsel, teknik, turizm ve insani alanlarda ikili ilişkilerinin geliştirilmesi isteklerini teyit etti.

Ukrayna Başkanı: “Umuyorum ki Ukrayna’da İsrailli yatırımcıların sayısı önemli ölçüde artacak. Ayrıca biz Ukrayna’ya yatırım yapmak isteyen İsrail şirketlerine de elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız.” dedi.

Petro Poroşenko İsrail Cumhurbaşkanına, Ukrayna Onur Devrimi sırasında ve Ukrayna doğusunda silahlı çatışmalarda yaralanan vatandaşlara İsrail tarafından yapılan tıbbi ve maddi yardımlar için ayrıca teşekkür etti.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Poroşenko tarafından 2016'da Ukrayna ziyareti için davet edildi.