İskoçya'da bağımsızlık referandumu hazırlığı

İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon tarafından İskoçya'da yeni bir Bağımsızlık Referandumu Yasa Tasarısının gelecek hafta tartışmaya açılacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 19:13
https://www.qha.com.tr/

İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon tarafından İskoçya'da yeni bir Bağımsızlık Referandumu Yasa Tasarısının gelecek hafta tartışmaya açılacağı duyuruldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İskoçya'nın Glasgow kentinde, genel başkanı olduğu ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisinin (SNP) yıllık kongresinin açılışında konuşan Sturgeon, İskoç seçmenin Haziran 2016'da yapılan Avrupa Birliği referandumunda (BREXIT) yüzde 62 ile AB'de kalınması yönünde oy verdiğini hatırlatan Sturgeon, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması tartışmalarında İskoçya'nın çıkarları için çalışacaklarını belirtti.

Brexit Yasa Tasarısı'nın önümüzdeki yıl Londra'daki parlamentoya sunulduğunda tüm SNP milletvekillerinin tasarıyı reddedeceğini söyleyen Başbakan Sturgeon, "Bu yasa tasarısı, AB üyeliğimizi hayata geçiren mevzuatları feshedecek. İskoçya bunun için oy vermedi. Milletvekillerimiz de bunun için oy vermeyecek. Brexit'in ekonomimize zarar vereceğini biliyoruz. Sadece AB'den çıkmak değil, tek pazardan çıkmak da felaket olacak." dedi.

İskoçya'daki bağımsızlık referandumu tartışmalarına da değinen Sturgeon, "Bağımsızlık Referandumu Yasa Tasarısı'nın gelecek hafta tartışmaya açılacağını doğruluyorum. AB referandumundan sonraki sabah, her zaman, basit ve açık bir sorunun bana kılavuzluk edeceğini söyledim. İskoç halkı için en iyisi nedir? Bu prensipin kılavuzluğunda yola devam edeceğim ve bu yolun her adımında sizlerin desteğini alacağıma eminim." açıklamasında bulundu.