“İşgalciler Kırım’daki baskılarının cezasından kaçamayacak”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Kırım’daki durumun sadece Ukrain ve Kırım Tatar halkının acısı olmadığını ifade etti.k

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 15:46
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’ya ait Kırım’daki Rus işgalcilerin uyguladıkları baskı için cezadan kaçamayacaklarını ifade etti. Konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Poroşenko, Kırım’daki durumun sadece Ukrain ve Kırım Tatar halkının değil, işgal altındaki yarımadada yaşayan diğer milliyetlerin de acısı olduğunu kaydetti.

Poroşenko, “Kırım’ı işgalden kurtarma yönündeki uluslararası cephe her geçen gün daha da güçlenmektedir - tüm uygar dünya hukukun tarafındadır ve onun ilhakını asla tanımayacaktır. İşgalciler suçlarının sorumluluğundan kaçamayacak- ne sipariş edenler, ne organizatörler, ne de failler.” diye yazdı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 2017 Aralık ayının sonunda, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da faaliyet gösteren televizyon ve radyo şirketlerine desteğin devam etmesi ile ilgili yasayı imzaladı.

163435

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu yasa, Ukrayna Bütçe Kanunu’nun “Nihai ve Geçici Hükümler” başlıklı 6. Bölümü’ne, Ukrayna Bakanlar Kurulu’na Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinde faaliyet gösteren ve enformasyon hizmeti sağlayan televizyon ve radyo şirketlerine bütçeden destek vermeyi devam etme imkanını sağlayan düzeltmeleri getiriyor.