İşgalciler Kırım buğdayını yasa dışı yollarla Çin'e satacak

Rusya tarafında işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimi yarımadada yetiştirilen buğdayı yasa dışı yollarla Çin'e ihraç etmeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2017 15:19
https://www.qha.com.tr/

İşgalcilerin organize ettiği sözde Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu çerçevesinde Logistics Consulting Group şirketi, Kırım’dan Çin’e tahıl ihraç etme ile ilgili yatırım projesini sundu.

BlackSeaNews haber ajansına göre şirket yarımadada yetiştirilen tahılları Novorossiysk limanından göndermeyi planlıyor. Plana göre işgal edilen Kırım ile Novovossiysk arasında da yerel deniz konteyner hattı oluşturulacak.

Bunun dışında şirket daha sonra Ukrayna kanunlarına ve uluslararası hukuka göre yasa dışı olan faaliyetlerini genişletmeyi planlayarak işgal edilen yarımadadan Pakistan, Hindistan ve İran’a da mal göndermeyi düşünüyor.

155318

Daha önce geçici işgal altındaki bölgelerden haberler yayınlayan PSB-News sitesi  Kırım’dan hareket eden gemilerin Türk yönetimi yasağını delmek için önce Rusya’daki limanlara ara giriş yaptığını ve evrakları orada düzenleyip sonra Türk limanlarına hareket ettiğini ortaya çıkarmıştı.