İşgalci Rusya'ya yönelik yaptırımlar listesinde yeni isimler

ABD yönetiminin Rusya'nın Kırım'ı işgalini destekledikleri gerekçesiyle 21 kişi ve 9 kurumu daha yaptırım listesine eklediği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 23:26
https://www.qha.com.tr/

ABD yönetiminin Rusya'nın Kırım'ı işgalini destekledikleri gerekçesiyle 21 kişi ve 9 kurumu daha yaptırım listesine eklediği bildirildi.

Hürriyet'in ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC aktardığı açıklamaya göre, Rusya'ya Ukrayna'daki istikrar bozucu eylemlerine binaen yeni yaptırımlar getirildi. Karar çerçevesinde 21 kişi ve 9 kuruma daha yaptırım uygulanacağı bildirildi. Yaptırım listesine alınan kişiler arasında üst düzey iki Rus yetkili Rusya Enerji Bakanlığından Bakan Yardımcısı Andret Cherezov ve Operasyonel Kontrol ve Yönetim Departmanı Başkanı Evgeniy Grabchak da yer aldı.

151282

Adı geçen yetkililerin işgal altındaki Kırım'a yasa dışı olarak sevk edilen Siemens gaz türbinleri olayı nedeniyle listeye dahil edildikleri açıklandı. PJSC Power Machines ve Technopromexport LLC adlı şirketlere türbinler dolayısıyla yaptırım uygulanırken Siemens'e yönelik herhangi bir yaptırım kararı alınmadı.

Suriye hükümetine destek veren Evro Polis Ltd'ye de yaptırım uygulanacağı ifade edildi. Yaptırım listesindeki iahıslardan 11'ini ayrılıkçı sözde "Lugansk Halk Cumhuriyeti" ile "Donetsk Halk Cumhuriyeti" dlı terör örgütlerinin yetkilileri oluşturdu. 

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaptırımlara Rusya, Minsk Antlaşması'nın kurallarını tamamen yerine getirene ve Kırım yarımadasındaki yasa dışı işgalini sonlandırana kadar devam edeceklerini açıkladı.