İşgalci Rusya nükleer tatbikatın üçüncü aşamasını başlattı!

İşgalci Rusya nükleer silah tehdidini sürdürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı nükleer silah tatbikatının üçüncü aşamasına geçildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 11:08
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik olarak topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Vladimir Putin idaresindeki Rusya Federasyonu, nükleer tatbikatın üçüncü aşamasını başlattı. Rusya Savunma Bakanlığı Putin'in emriyle başlatılan ve Ukrayna ile Avrupa'yı tehdit eden nükleer silah tatbikatının üçüncü aşamasına geçtiklerini duyurdu.

TATBİKAT NÜKLEER SİLAHLARIN SAVAŞTA KULLANIMINA HAZIRLANMASI İÇİN!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Tatbikat sırasında, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri birimlerinin stratejik olmayan nükleer silahların savaşta kullanımına hazırlanması konuları çözülecek" ifadesi yer aldı.

Ayrıca tatbikat esnasında Güney ve Merkez askerî bölgeleri füze birlikleri personelinin; İskender-M operasyonel-taktik füze sistemleri için özel eğitim mühimmatı temini, fırlatma araçlarını bunlarla donatma ve elektronik fırlatmalara hazırlanmak için belirlenen konumlara gizlice ilerlemeye yönelik muharebe eğitimi görevlerini yerine getirileceği kaydedildi. Açıklamada, sözde askerî birlik olan işgalcilerin, ekipmanlarının hazır olması için çalışacakları belirtildi.