İşgal edilen Akyar'ın yeni “valisi” belli oldu

Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’de (Akyar) yasa dışı olarak düzenlenen sözde valilik seçimlerine bir "işgalci klasiği" olarak Karadeniz Filosu askerleri de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 15:10
https://www.qha.com.tr/

İşgalci devlet Rusya’nın kontrolü altında olan Sivastopol’ün (Akyar) sözde Seçim Komisyonu, şehirde 10 Eylül tarihinde yasa dışı olarak düzenlen sözde valilik seçimlerinin sonuçlarını açıkladı.   İşgalcilerin bildirdiğine göre Sivastopol’deki “seçimlerde” daha önce sözde Vali Vekilliğini yapan Dmitriy Ovsyannikov kazandı.   Konuyla ilgili açıklama yapan sözde Sivastopol Seçim Komisyonu Başkanı Aleksandr Petuhov, “Sivastopol seçim komisyonu valilik seçimlerinin düzenlendiğini bildirerek, sonuçlarının geçerli olarak kabul edilmesine karar verdi. 77 bin 406 oy yahut seçmenlerin yüzde 50’sinden fazla olan yüzde 71,05 oy oranıyla Dmitriy Vladimiroviç Ovsyannikov’un seçimleri kazandığı ilan edilmiştir” dedi.

159235

Sözde seçim komisyonunun paylaştığı bilgiye göre seçimlere şehirdeki seçmenlerin yüzde 34,21’i katıldı. Söz konusu katılım oranının, Sivastopol’de 2014 yılında yasa dışı olarak düzenlenen sözde Yasama Meclisi seçimlerine göre yüzde 10,15 daha düşük olduğu ifade edildi.   Açıklamada, Rusya Karadeniz Filosu askerleri arasında katılım oranının yüzde 90 düzeyinde olduğuna dikkat edildi.   Bilindiği gibi Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’de 10 Eylül tarihinde sözde vali seçimleri düzenledi. Sözde Vali koltuğu için Dmitriy Ovsyannikob, Roman Kiyaşko, İlya Juravlyev, İvan Ermakov ve Nikolay Kryajev olmak üzere toplam beş aday yarıştı.    Ukrayna ve Avrupa Birliği Sivastopol’de yapılan seçimleri kınadı ve seçimlerin yasa dışı olduğunu vurguladı.   Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, sivastopol’de düzenlenen yasa dışı seçimler ile ilgili Ukrayna Ceza Kanunu’nun 110. Maddesinin 1. Fıkrası (Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve dokunulmazlığına kastetme), 111. Maddesinin 1. Fıkrası (Devlete ihanet) ve 332-1 Maddesinin 1. Fıkrasına (Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen bölgelerine giriş ve bölgeden çıkış düzeninin ihlali) göre dava açtı.