İran: "Trump'ın açıklamaları edepsiz ve cahilce"

İran, ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmayla ilgili olarak, "edepsiz ve cahilce" yorumunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 09:14
https://www.qha.com.tr/

İran, ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmayla ilgili olarak, "edepsiz ve cahilce" yorumunda bulundu.

Trump'ın bugün, 19 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmayı eleştiren İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, "İran'ın terörle mücadele konusundaki çabalarını göz ardı eden Trump'ın edepsiz ve cahilce açıklamaları, onun bilgi eksikliğini ve gafletini ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İran ile P5+1 ülkeleri arasında (ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya)  2015 yılında imzalanan "Nükleer Anlaşma""utanç verici" olarak nitelendirmiş ve İran'ın "haydut devlet" olarak tanımlamıştı. İran hakkındaki sert açıklamalarını, "İran hükümeti sahte bir demokrasi maskesi altında yozlaşmış bir diktatörlük" şeklinde sürdüren Trump ayrıca, İranlı yetkilileri hapishanelerde tutulan ABD vatandaşlarını salıvermeye davet etti.