İran'ın akıl hocası Putin'den Hamaney’e öğütler

Uluslararası bir haber ajansının İranlı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu aracılığıyla bir mesaj iletti.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 22:43
https://www.qha.com.tr/

Askerî sivil hedef ayrımı gözetmeksizin Ukrayna yönelik olarak 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana topyekûn saldırı ve işgal girişimine devam eden Rusya, dünyanın diğer bölgelerindeki çalışmaları da derinleştirmeye çalışıyor.

Uluslararası bir haber ajansına konuşan iki üst düzey İranlı kaynak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Tahran’da bulunan Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu aracılığıyla, İran hükûmetini Hamas lideri İsmail Haniye suikastına karşılık verirken dikkatli olunması ve sivil can kaybından kaçınılması konularında uyardığını belirtti.

İddialara göre Putin, Ukrayna'da tatbik ettiği saldırıların aksine, İran'ın İsrail'e vereceği yanıtta itidalli olmasını talep ederek sivillere yönelik saldırılardan kaçınmasını önerdi.

Söz konusu iddialara ilişkin olarak Kremlin’den herhangi bir açıklama yapılmazken, Rus propaganda ajansı RIA, Şoygu’nun Tahran ziyareti sırasında Haniye suikastı hakkında görüştüğünü bildirmişti.

İŞGALCİ RUSYA'NIN 8 TEMMUZ TARİHLİ HAVA SALDIRISI

8 Temmuz 2024 tarihinde Rusya tarafından Ukrayna topraklarına yönelik geniş çaplı füze saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırı sonucunda Kıyiv, Krıvıy Rig, Pokrovsk ve Dnipro şehirlerindeki altyapıda ve konutlarda ciddi hasarlar meydana gelmişti. Ayrıca işgalci Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında Kıyiv'in en büyük çocuk hastanesi olan, 20 binin üzerinde çocuğun tedavi gördüğü Ohmatdıt  Çocuk Hastanesi’nde ağır hasarlar oluşmuştu. Hastanede tedavi gören çocukların diğer sağlık tesislerine tahliyesi gerçekleştirilmişti.Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 8 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenen füze saldırısında, Ukrayna genelinde toplamda 38 kişinin hayatını kaybettiğini ve 190 kişinin yaralandığını kaydetmişti.

???? Rusya'nın Ukrayna'da vurduğu çocuk hastanesinden yeni görüntüler pic.twitter.com/V8ojAy9Rc6

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 8, 2024