İran'daki üniversitelerde "başörtü denetçileri" artıyor!

İran'daki zorunlu başörtü kuralı, üniversitelerde yeni tedbirler alınarak uygulanıyor. Ülke genelinde çok sayıda başörtüsü denetçisi işe alındı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 18:49
https://www.qha.com.tr/

Tahran Üniversitesi İslam Birliği Sekreteri Muhammed Turabi, İran'daki üniversitelerde yaşanan başörtü denetlemesi sorunu hakkında açıklamada bulundu. Açıklamasında "İran Devlet Başkanının başörtüsü kurallarına yönelik cezaları hafifletme sözlerine rağmen zorunlu başörtü kurallarını ihlal edenlere karşı yeni tedbirler alınıyor." ifadelerini kullanan Turabi, üniversitedeki gençlerin başörtüsünün denetlenmesi için çok sayıda "başörtü denetçisi"nin işe alındığını açıkladı.

Turabi, zorunlu başörtü takma kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan öğrencilerin eğitim hayatına yeniden başlaması için açılan davaların ise dikkate alınmadığını belirtti.

PEZEŞKİYAN SÖZÜNDE DURMUYOR!

İran Devlet Başkanı Mesud Pezeşkiyan, zorunlu başörtüsü kurallarına yönelik cezaların yumuşatılacağını belirtmiş ve üniversiteden ihraç edilen öğrencilerin de eğitim kurumlarına iade edeileceği açıklamasında bulunmuştu. Tüm bu açıklamalara rağmen İran'daki üniversitelerde uygulanan yasaklar yumuşatılmadan artırılarak uygulanmaya devam edililyor.