İngiltere'de Başbakan May'e yönelik komplo iddiaları

İngiltere'de Başbakan Theresa May'in, önümüzdeki seçimler öncesinde Muhafazakâr Parti içerisinden kendisini devirmek isteyen yaklaşık 30 milletvekilinin içerisinde bulunduğu bir komployla karşı karşıya olduğu iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 15:21
https://www.qha.com.tr/

İngiltere'de Başbakan Theresa May'in, önümüzdeki seçimler öncesinde Muhafazakâr Parti içerisinden kendisini devirmek isteyen yaklaşık 30 milletvekilinin içerisinde bulunduğu bir komployla karşı karşıya olduğu iddia ediliyor. İddianın sahibi olan Muhafazakâr Parti'nin eski liderlerinden Grant Shapps, May seçimlerde partisini yenilgiye uğratmamak adına görevden çekilmeli ve söz konusu milletvekilleri de May'i devirme planlarından vazgeçmeliler şeklinde konuştu.

160186

İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki Brexit (İngiltere'nin AB'den ayrılması) görüşmelerinin en kritik safhasında May'in, kendi partisinden bazı milletvekillerinin açık başkaldırısıyla mücadele etmesi bekleniyor. Söz konusu vekiller, geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen parti konferansında yaptığı konuşmanın May'in otoritesini tamamen sarstığını belirtiyor. May'in etrafındaki önde gelen bakanlar ise başbakanı desteklemeye devam ederken, Brexit görüşmelerinin bu önemli bölümünde böyle bir durumun ülkeye zarar vereceğini dile getiriyorlar. 

Eski lider Shapps ise bir radyo programında verdiği mülakatta, "Bence o (May), parti başkanlığı için seçim çağrısında bulunmalı." şeklinde konuştu. Başbakan May'in parlamentoda çoğunluğun kaybedilmesiyle sonuçlanan erken seçim çağrısının halihazırda onun otoritesini zaten sarsmış olduğuna değinen Shapps, May'in başkanlıktan indirilmesine yönelik komploda Brexit karşıtı ve yanlısı olan iki tarafın da bulunduğunu iddia etti. May'in yerine kimin geçirileceği konusunda bir mutabakat olmadığını aktaran Shapps, söz konusu komplonun bu hafta gerçekleştirilen parti konferansından önce de bilindiğini kaydetti.