İngiliz istihbaratından Çin'in casusluk faaliyetlerine karşı uyarı!

Birleşik Krallık iç istihbarat teşkilatı (MI5) Başkanı Ken McCallum, Çin'in çevrim içi casusluk faaliyetlerinin boyutunu açıkladı. Çin casuslarının Birleşik Krallık'ta 20 binden fazla kişiyi ağına düşürdüğünü belirterek; ülkeleri ve şirketleri ticari sırlarının güvenliği konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 14:13
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık iç istihbarat teşkilatı (MI5) Başkanı Ken McCallum, ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'daki güvenlik kurumlarının başkanlarıyla ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 20 Ekim 2023 tarihinde bir araya geldi. MI5 Başkanı Ken McCallum, "Çin Çevrim içi Casusluk" faaliyetlerinin boyutunu açıkladı. Birleşik Krallık’ta 20 binden fazla kişinin Çinli casuslar tarafından izlendiğini ve takip edildiğini bildiren McCallum, ülkeleri ve şirketleri ticari sırların güvenliği konusunda uyardı.

ÇİNLİ CASUSLAR KİŞİSEL BİLGİ TOPLAMA FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR

McCallum yaptığı açıklamada, “Bu konuda (Çin'in Batı ülkelerindeki casusluk çalışmalarında), boyutu çok geniş ve kapsamlı bir faaliyet tespit ettik" ifadelerini kullandı. Ayrıca McCallum, MI5’in Çinli casusların LinkedIn gibi profesyonel sosyal medya siteleri üzerinden insanların kişisel bilgilerini topladığını ve bu sayının daha önce bildirilenin iki katı olduğunu kaydetti.

OTORİTER REJİMLER YAPAY ZEKADAN FAYDALANIYOR

McCallum, yaptığı açıklamada ayrıca yapay zeka konusuna da değindi ve Çin gibi otoriter rejimlerin bu teknolojileri fırsat olarak değerlendirdiğini vurgulayarak, "Otoriter devletlerin bu teknolojilerin kendilerine sunabileceği fırsatlara odaklandıklarını biliyoruz” ifadelerini kullandı.