İngiliz donanması Güney Kıbrıs'taki havalimanına yanaştı!

İngiliz Kraliyeti Donanması'na ait olan amfibi hücum gemilerinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) İngiltere'nin egemen üssü olan Akrotiri Havalimanı'na konuşlandığı tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 11:21
https://www.qha.com.tr/

Kıbrıs Adası açıklarında İngiliz Kraliyet Donanması'na ait olan amfibi hücum gemilerinin görüldüğü tespit edildi. Kıbrıs'ta yayın yapan Havargi gazetesinin "Kıbrıs'ta yabancı askerî güçlerin yoğunluğu artıyor" başlıklı haberinde konuyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. 

OPERASYON GEMİLERİ AKROTİRİ HAVALİMANI'NA KONUŞLANDI

Sayısı belirtilmeyen operasyon gemilerinin İngiltere'ye bağlı egemen üs olan Akrotiri Havalimanı'na konuşlandığı ve binden fazla komandonun bölgede yer aldığı ifade edildi. 

ABD VE GKRY'DEN ORTAK ASKERİ OPERASYON 

ABD donanmasına ait amfibi hücum gemisi USS Wasp da 9 Ağustos 2024 tarihinde Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) Limasol kentine demirlemişti. ABD ve GKRY arasında 6-9 Ağustos 2024 tarihlerinde sözde acil durum senaryolarına hazırlık bahanesiyle Lefkoşa'nın güneyinde ortak askerî operasyon gerçekleştirilmişti.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bağlı Lefkoşa kentinde kano ile gezinti yapan bir kişinin başka bir ülkeye ait denizaltı gördüğü belirtilmişti.