İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Yalova'daki depreme ilişkin açıklama

Dün akşam saatlerinde Marmara Denizi açıklarında 4.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 10:04
https://www.qha.com.tr/

Dün akşam Yalova merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Marmara Denizi Yalova ve Çınarcık açıklarında 4.1 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

Marmara Denizi #Yalova #Çınarcık açıklarında 4️⃣,1️⃣ büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 17, 2023

YALOVA'NIN ÇINARCIK İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.53'te merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Marmara denizinde, Çınarcık ilçesinin 8.52 kilometre açıklarında meydana gelen depremin 11.18 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.