Hulusi Akar, Hakan Fidan ve İbrahim Kalın ABD'ye gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ziyareti öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ABDye gitti.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2017 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 11:01
https://www.qha.com.tr/

Cumhurbaşkanı Erdoğanın 15-17 Mayısta gerçekleştireceği ABD ziyareti öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve MİT Müsteşarı Fidan, Esenboğa Havalimanından özel uçakla saat 09.40ta Washingtona hareket etti.

Orgeneral Akar, Kalın ve Fidanın, Cumhurbaşkanı Erdoğanın ziyareti öncesinde ABDli yetkililerle temaslarda bulunacağı, ön çalışma yapacağı öğrenildi.

154832

Cumhurbaşkanı Erdoğanın, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı ilk yüz yüze görüşmede, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması bekleniyor.

Ziyaret çerçevesinde yapılacak üst düzey görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülenin iadesi, Suriye ve Irakta yaşanan gelişmeler ve terörle mücadeleye ilişkin görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.