Hollanda'da Doğu Türkistan'daki soykırımı inkar edenlere hapis cezası verilecek!

Hollanda'da, soykırım ve savaş suçlarını inkar eden veya küçümseyen kişilere 1 yıl hapis cezası verilecek. Bu kapsamda, ülkede Doğu Türkistan'da Çin'in işlediği soykırımı inkar edenlere de hapis cezası gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2023 10:18
https://www.qha.com.tr/

Hollanda, soykırım ve savaş suçlarına yönelik yeni bir adım daha attı. Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkede soykırımı ve savaş suçlarını inkar edenlere yeni bir yasal düzenleme geldiğini duyurdu. Zegerius, yeni yasa tasarısına göre soykırımı reddeden veya küçümseyen vatandaşların 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağını açıkladı. 

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Zegerius, “Bu tür korkunç insanlık suçlarının inkârı ne yazık ki günlük hayatın bir parçası. Sık sık antisemitizm canavarının başını kaldırdığını görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. 

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ ÇİN ZULMÜNÜ SOYKIRIM OLARAK TANIYAN İLK AVRUPA ÜLKESİ

Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne sık sık vurgu yapan ve Çin Komünist Partisinin (ÇKP) Uygur Türklerine yönelik baskıcı politikasına ses çıkaran Hollanda, bu konuda önemli bir adım atmış oldu. Hollanda ayrıca Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü soykırım olarak tanıyan ilk Avrupa ülkesi olarak biliniyor.

HOLLANDA HOLODOMOR'U "SOYKIRIM" OLARAK KABUL ETTİ

Öte yandan Hollanda Temsilciler Meclisi 7 Temmuz 2023 tarihinde Ukrayna’da 1932-1933 yılları arasında meydana gelen Holodomor’u (suni açlık) Ukrayna halkına karşı yapılan soykırım olarak kabul etmişti.