Gürcistan, Rus bankalarından gelen ödemeleri reddetmeye başladı

Gürcistan bankaları, bir geliştiriciye yaptırım uygulandıktan sonra 'Zolotaya Korona' para transfer sistemi iş birliğini durdurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 14:22
https://www.qha.com.tr/

Gürcistan merkezli bankalar, geliştiricilerinden birine yaptırım uygulanmasının ardından "Zolotaya Korona" para transfer sistemiyle iş birliğini durdurdu. Gürcistan'da pek çok sosyal medyada şu ifadeler kullanıldı: "Kullanıcılar, TBC Bank'ın uygulamasından 'Zolotaya Korona' sekmesini tamamen kaldırdığını, Rico hizmetinin daha önce gönderilen ödemeleri vermediğini ve 'Bank of Georgia'nın transferleri reddettiğini bildiriyor. Credo Bank ise şimdilik kabul ediyor."

Gürcistan'da ödeme sisteminin yasaklandığına dair resmi bir açıklama yapılmadı. "Zolotaya Korona", Rusya'dan Gürcistan'a yapılan para transferlerinde lider konumda bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın finans sektöründeki üç şirkete "Atol", "Diasoft" ve Finansal Teknolojiler Merkezi (CFT) yaptırım uyguladı. "Zolotaya Korona", Finansal Teknolojiler Merkezi (CFT) ile yakından bağlantılı.