Gürcistan'da Rus nüfusu tehlikesi büyüyor!

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, ülkeye giren Rusların takip edilmediğini söyleyerek yetkililere sorunun çözülmesi çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 12:39
https://www.qha.com.tr/

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, ülkeye giren Rusların takip edilmediğini söyleyerek yetkililere sorunun çözülmesi çağrısında bulundu. 

12 Nisan 2024 tarihinde Gürcistan televizyon kanalı TV Pirveli'ye röportaj veren Zurabişvili, "Pek çok Rus'un bu ülkeye girdiğini ve hiçbir şekilde kontrol edilmediğini unutmamalıyız. Buradaki tüm Rusların ülkenin düşmanı, ajanı veya başkası olduğunu söylemiyorum ama bir şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Bu durum bizim çok dikkatli olmamızı gerektiriyor."  açıklamasını yaptı.

ZURABİŞVİLİ, GEÇEN SENE DE TEHDİDİN VAR OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, 29 Haziran 2023 tarihinde CNN’e verdiği demeçte savaştan ve seferberlikten Gürcistan'a kaçan Rusların ülkesi için bir tehdit oluşturduğunu, Rusya'nın onları koruma bahanesiyle ülkeyi işgal edebileceğini söylemişti.

GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANI: KİM OLDUKLARINI BİLMEDEN ÇOK SAYIDA RUS'UN GÜRCİSTAN TOPRAKLARINA GİRMESİNE İZİN VEREMEYİZ

Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvilli, “Kim olduklarını bilmeden çok sayıda Rus'un Gürcistan topraklarına girmesine izin veremeyiz. Bunların çoğu Rusya'dan kaçan Ruslar, Putin'in muhalifleri. Ancak aynı zamanda, Rusça konuşan bu nüfusun, Rusya tarafından güvensizlik bahanesiyle müdahale için kullanılması tehlikesi de var” ifadelerine yer vermişti.