Gürcistan Cumhurbaşkanından Zelenskıy’a destek

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabiçvili, Tiflis’te düzenlenen “Gürcistan Avrupa Birliği’ni Seçiyor” başlıklı büyük mitinginde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’a seslendi ve Ukrayna’nın gelecekteki zaferine olan inancını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 14:05
https://www.qha.com.tr/

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Gürcistan Avrupa Birliği'ni Seçiyor" başlıklı miting düzenlendi. Özgürlük Meydanı'nda gerçekleştirilen 20 Ekim 2024 tarihli mitingde Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabiçvili konuşma gerçekleştirdi.

GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANINDAN ZELENSKIY'A DESTEK

Cumhurbaşkanı Zourabiçvili, toprak bütünlüğü yaklaşık 3 yıldır tehdit altında olan Ukrayna’nın Rus saldırılarına karşı olan özgürlük mücadelesini anladıklarını ve bu mücadelenin aynı zamanda Gürcistan’ın özgürlüğü için olan bir mücadele olduğunu vurguladı.

Gürcistan basın servisi Sova News'in haberine göre, dünyada özgürlükten daha değerli bir şey olmadığını söyleyen Zourabiçvili, “Buradan Volodımır Zelenskıy’a seslenmek ve ona bizim için savaştığını ve galip geleceğini bildiğimizi söylemek istiyorum. Avrupa Birliği'ne (AB) birlikte gireceğiz!” diyerek Ukrayna’ya olan desteğini gösterdi.