Grybauskaite: “İskenderler saldırı amaçlıdır"

Litvanya Cumhurbaşkanı, Rus “İskender-M” balistik füze sisteminin savunma silahı olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 21:02
https://www.qha.com.tr/

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Kaliningrad bölgesinde Rus “İskender-M” balistik füze sisteminin konuşlandırılmasının tüm Avrupa’ya karşı saldırgan güç gösterisi eylemi olduğunu kaydetti.

Reuters’in haberine göre, 18 Ekimde düzenlenen bir basın toplantısında konuşan  Grybauskaite, “İskenderler - savunma silahı değildir. Onlar saldırı amaçlıdır, bu da hem  Baltık bölgesine, hem de tüm Avrupa başkentlerine  karşı  açık, agresif güç gösterisidir” şeklinde konuştu.

8 Ekim’de Reuters haber ajansı, ABD istihbaratının üst düzey görevlisine atıfta bulunarak, Rusya'nın Kaliningrad bölgesine nükleer silah da taşıyabilen “İskender-M” füzelerini yerleştirdiğini ileri sürmüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov aynı gün konu ile ilgi yaptı açıklamada, “ Kimse füze sistemlerinin “Ambal” gemisinde taşındığını gizlemiyordu. Hatta, bir “İskender” gemiye yüklenmeden önce, özellikle bir Amerikan keşif uydusunun çalışma parametrelerini öğrenmek için söz konusu uzay aracının  geçtiği noktada yerleştirilmişti” diye konuştu.

Ayrıca Konaşenkov, Rusya Savunma Bakanlığı’nın bundan önce defalarca Kaliningrad bölgesine “İskender” füze sistemlerini konuşlandırdığını ve bunu yapmaya devam edeceğini bildirdi.

NATO, Kaliningrad bölgesine nükleer silah da taşıyabilen “İskender-M” balistik füze sisteminin konuşlandırmasını eleştirmişti.